MVDr. Eva Jírů: Kvůli BARFu už nemusíte běhat z masny do masny a vymýšlet recepty

hodnoceni-barf-krmiva-maso-pro-psy-mush-vaisto-mvdr-jiru

Co říká veterinářka o krmení psů masem a syrovou stravou? A co oceňuje na BARFu, který nabízíme v našem obchodě?

Pořídím si psa. Jo, to zní jednoduše. Ovšem když nad tím člověk začne uvažovat, zjistí, že potřebuje rozhodnout spoustu věcí. Jaké plemeno zvolit? Psa nebo fenu? Bude doma nebo venku? Obojek nebo postroj? A čím vlastně budu krmit?

Většina lidí chce pro svého miláčka to nejlepší, to dává smysl. Jenže jak přijít na to, co je vlastně to nej? Asi obecná rada neexistuje. Já jsem se kdysi u svého prvního psa rozhodla krmit masem.

Montík byl atopik, dost často ho svědila kůže tak, že se vydrbal do krve. Trochu jsem si slibovala, že jeho drbací problémy zmizí po změně krmení. Bohužel se tak nestalo, ale mně začalo dávat krmení masem tak nějak větší smysl. Sama se snažím jíst co nejméně zpracované jídlo. Chci vědět, odkud pochází. Neviděla jsem tedy důvod, proč kupovat, byť kvalitní granule, odněkud z ciziny. Jídlo pro psa vyrobené v továrně. Tahle cesta už pro mě nebyla.

Říkala jsem si, že krmit dospělého psa je v pohodě, ale krmit štěně, to by mohl být problém. Tedy dokud jsem si štěně nepořídila. Moje malá labradorka Stelinka nedožrala ani první pytel granulí a už jsem zase najela na maso.

Pro spoustu lidí bývá velký problém s tím, kde se dostat k pestrému výběru masa. Samozřejmě v běžných řeznictvích se dá sehnat spousta druhů, ale někdy je to obíhačka z jednoho krámu do dalšího. Tady mají to, tamhle zas tamto. Něco přiobjednám z internetu, o víkendu nachystám balíčky...

barf-obchod-shop-rozvoz-prodejna-maso-cela-cr

Dejmunej.cz dodává BARF po celé ČR

Ano, je spousta takových nadšenců. Ale ne každý má čas a chuť trávit spoustu času lovem masa pro svého trhače. A právě pro ty existuje „líná varianta“! Nedávno jsem měla možnost vyzkoušet maso od firmy MUSH, která vyrábí přesně tuhle línou variantu. Nechce se mi řešit správný poměr svaloviny, vnitřností a kostí? Neva, už to někdo udělal za mě! A ještě navíc pořešil i doplňky jako ovoce, zeleninu, oleje.

Stelinka říkala, že dobrý! A protože je sice škrt, ale má ráda svoje spolubydlící kočky, tak dala ochutnat i jim a rozhodně si nestěžovaly!

Jako velkou přednost tohoto krmení vidím opravdu jednoduchost pro mě jako pro páníčka. Jedna nugetka váží 25g, takže se lehce dávkuje. Mám velký výběr buď už přímo kompletních směsí, nebo jednodruhových mas. Nemusím tedy lítat z masny do masny a vymýšlet to.

 mush-vaisto-adult-blue-barf

BARF krmivo MUSH Vaisto se prodává v řadě variant a velikostí balení - od štěněcího přes dospělé psy, psí atlety až po seniory.  

Za malou nevýhodu považuji namletou konzistenci, která u mého megažravého psa naprosto vylučuje žvýkání. Pro spoustu psů to ale naopak bude výhodou! Pokud bych se rozhodla, že chci krmit dál touto línou metodou, určitě bych neměla opomenout potřebu psa něco kousat.

Jednak si tím pomáhá čistit zuby od zubního kamene, druhak se tím rozhodně zabaví. I na tuto variantu je samozřejmě v e-shopu Dejmunej.cz myšleno. Jsou tam na výběr různé typy kostí od měkkých kuřecích krků, které bez problémů sežvýkají i moje kočky, po tvrdou hovězí morkovou kost, se kterou si zvládne dlouze hrát můj megažravý labrador.

Takže na výběr má každý z nás. Nikomu nechci tvrdit, že krmit masem je jediná správná cesta. Pro vás to můžou být klidně granule, já jsem se rozhodla pro maso a jsem ráda, že jsem narazila i na "línou variantu"!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz