Jak správě krmit štěně: čím a jak často?

jak-spravne-krmit-stene-cim-a-jak-casto

Pořídili jste si štěňátko nebo o tom uvažujete? Určitě vám záleží na tom, aby bylo zdravé, spokojené a správně rostlo. V tomhle článku přehledně odpovíme na vše, co souvisí s výběrem správného krmiva pro štěňata a jeho dávkováním. Ukážeme vám i tipy na krmiva, která splňují ty nejpřísnější požadavky.

Správné krmivo je základ

Jistě se shodneme, že štěně (respektive pes) není věc, ale v podstatě právoplatný člen domácnosti. Mějme na paměti jeden důležitý fakt. I ta seberoztomilejší chlupatá kulička je z pohledu nároků na výživu malinkatý vlk. Psi s námi lidmi žijí už desítky tisíc let, ale na tom, co je pro ně přirozené a zdravé, se za tu dobu nezměnilo nic. Pokud chceme, aby pes měl dlouhý a spokojený život, měli bychom začít právě u správného krmiva. To je opravdový základ.

Dejte štěněti, co je pro něj přirozené

První 3-4 týdny života závisí výživa malého pejska zcela na matčině mléce. Už po prvním měsíci je ale štěně připraveno začít přijímat to, co by od své smečky dostalo v přírodě. Ne granule pro štěňata (ani prémiové, ani superprémiové), ale stravu, jejímž základem je opravdové maso. Co to pro nás chovatele a majitele znamená v praxi? Že bychom ze štěněte neměli dělat to, čím není – konzumenta suché granulové stravy. Přirozenou cestou ke správnému krmení je BARF.

Jaké výhody přináší pejskům krmení stylem BARF?

  • výrazně lepší zažívání
  • silnější imunita
  • zdravější srst a kůže
  • zdravější váha
  • větší radost ze života
  • víc energie
  • žádný zubní kámen a zdravější dásně

BARF: přirozené a kompletní krmivo s jednoduchou přípravou

Jak říká MVDr. Eva Jírů: Krmení psů masem neznamená nutnost běhat po řeznictvích, hledat a vybírat recepty pro štěňata a lámat si hlavu nad tím, co všechno štěněti uvařit, aby to bylo správně. Stejně tak ani nemusíte trávit čas složitým výpočtem složení správné krmné dávky, aby obsahovala vše potřebné. Všechno tohle už totiž někdo udělal za vás. Ať máte štěně malého, středního nebo i velkého plemene, máme pro vás kompletní a vyvážená raw krmiva vyvinutá přímo pro štěněčí žaludky. Nemusíte (ale můžete) do nich už přidávat žádné psí doplňky stravy a vitamíny. BARF krmiva pro štěňata spolehlivě a rychle doručujeme po celé České republice. Podívejte se sami, jak pejskům BARF od nás chutná.

Sami se podívejte, jak BARF chutná i těm nejmenším štěňátkům. Tohle jsou naši bostonci.

Kompletní krmivo pro štěňata MUSH Vaisto Puppy

Vaisto znamená finsky instinkt. Mush Vaisto Puppy je kompletní a vyvážené skandinávské BARF krmivo pro štěňata. Štěňata jej mohou začít dostávat přibližně od 3-4 týdnů. Máte starší štěně (5, 6, 7 či 8 týdnů), které není zvyklé na syrovou stravu? Pro přechod na BARF doporučujeme začít tím, že krmivo, které štěně už zná, budete postupně nahrazovat syrovým kuřecím masem bez kostí a sledovat štěněcí zažívání. V naprosté většině případů pejsci přechod zvládají výborně. Jakmile vyzkoušíte kuřecí, můžete jej plně nahradit Vaistem Puppy.

  • Balení má 800 g a obsahuje 30 nugetek. Stačí nechat rozmrazit potřebný počet a je to.
  • Jedna nugetka stojí 4,5 Kč.
  • Cena krmení na 1 den tak začíná na cca 18 korunách pro pejsky malých plemen.
  • Cena balení 135 Kč, cena za 1 kg krmiva: 169 Kč.

Koupit Mush Vaisto pro štěňata

mush-vaisto-puppy-je-idealni-krmivo-pro-stenata

Vaisto znamená finsky instinkt. Může být pro přirozené krmení lepší název? Spolehlivě dodáváme po celé ČR.

 

Složení tohoto krmiva pro štěňata: hovězí 35 % (maso, srdce, dršťky, játra, chrupavky), sobí 35 % (maso, kosti, plíce, játra, chrupavky), losos 22 % (losos s kostmi), brokolice, salát, jablka, mrkev, za studena lisovaný slunečnicový olej, lničkový olej.

Tabulka doporučeného dávkování kuliček (nuget) Vaisto Puppy pro štěňata
Jde o orientační dávky. K = kulička.

pocet-kulicek-pro-stene-mala

pocet-kulicek-pro-stene-velka

Kompletní krmivo pro štěňata Natures Menu

Úžasná BARF krmiva pro štěňata vyrábí i anglická firma Natures Menu. Sídlí v Norfolku a mimořádně dbá na etiku podnikání (i ve vztahu ke zvířatům, z nichž se krmiva vyrábějí), kvalitu i šířku sortimentu. Z nabídky pro štěňata bychom chtěli vyzdvihnout Natures Menu Country Hunter pro štěňata a Natures Menu Original pro štěňata. Obě jsou kompletní a vyvážená. Podobně jako Vaisto Puppy mají i tato krmiva formu mražených nugetek. V balení jich je 58. Postup krmení je stejný – stačí vzít potřebný počet nugetek, rozmrazit (třeba přes noc v krabičce v lednici) a dát pejskovi.

Natures Menu Country Hunter pro štěňata

  • Balení váží 1 kg a obsahuje 58 nugetek. Stačí odpočítat dávku a nechat rozmrazit.
  • Jedna nugetka stojí necelé tři koruny.
  • Cena za 1 kg krmiva: 169 Kč
  • Cena krmení na 1 den tak začíná na cca 26 korunách pro pejsky malých plemen.

Koupit Natures Menu Country Hunter pro štěňata

 barf-krmivo-pro-stenata-od-natures-menu-je-vyvazene-a-zdrave

Stejně jako krmivo pro štěňata od Mushe, i Natures Menu je dodáváno v podobě mražených nuget. Spolehlivě dodáváme po celé ČR.

Složení tohoto krmiva pro štěňata: krocan 40 %, losos 20 %, bílé ryby 20 %, sladké brambory 10 %, hrášek 4 %, borůvky 4 %, mořské řasy 1 %, špenát 1 %, extrakt z rostliny Yucca, extrakt ze zeleného čaje, extrakt z hroznového semínka, fosforečnan vápenatý.

Natures Menu Original pro štěňata

  • Balení váží 1 kg a obsahuje 58 nugetek. Stačí odpočítat dávku a nechat rozmrazit.
  • Jedna nugetka stojí cca 2,7 koruny.
  • Cena za 1 kg krmiva: 155 Kč
  • Cena krmení na 1 den tak začíná na cca 24 korunách pro pejsky malých plemen.

Koupit Natures Menu Original pro štěňata

krmivo-pro-stenata-natures-menu-barf-original-davkovani-najdete-v-tabulce-krmeni-stenat

Kuřecí s lososem je chutná a vyvážená kombinace bohatá na živiny. Spolehlivě dodáváme po celé ČR.

Složení tohoto krmiva pro štěňata: kuřecí (65 %), hnědá rýže (18 %), losos (10 %), tuřín (5 %), játra (5 %), minerály, extrakt z rostliny Yucca, extrakt ze zeleného čaje, extrakt z hroznových jader

Tabulka doporučeného dávkování krmiv pro štěňata

Dávkování je totožné u obou krmiv pro štěňata od Natures Menu. Jde orientační celodenní dávku.

tabulka-davkovani-barf-krmiva-natures-menu-pro-stenata-0-4-mesice

tabulka-davkovani-barf-krmiva-natures-menu-pro-stenata-4-9-mesicu

tabulka-davkovani-barf-krmiva-natures-menu-pro-stenata-9-12-mesicu

Jak často krmit štěně?

Malé štěňátko potřebuje krmit až 4x denně. Časem se počet bude snižovat až na 2 krmení denně. Tak to bez problémů zvládá většina šestiměsíčních psů. Frekvenci a množství krmiva vždy přizpůsobte vašemu pejskovi a dbejte na to, aby nebyl ani hubený ani tlustý.

Krmivo pro štěňata malých, středních i velkých plemen

Jak štěněcí krmivo Vaisto Puppy, tak raw krmiva od Natures Menu obsahují tzv. superpotraviny. Ty mají blahodárný vliv na zdraví a vývoj vašeho pejska.  Štěněcí krmiva z naší nabídky jsou vhodná pro malá, střední i velká plemena psů – od čivavy přes bostonské teriéry (ti naši je milují!), stafordy třeba až po německé ovčáky nebo dogy. Syrové maso pro psy doplněné o další složky – ovoce, zeleninu, oleje apod. – je tím nejlepším nutričním základem, který pejskovi můžete do života dát.

A co pamlsky?

I štěně si zaslouží chutný a zdravý pamlsek, který procvičí jeho žvýkací svaly. Také v tomto případě platí, že nejlepší = přirozený. Už desetitýdenní pejsci ocení například chutné kachní krky. Protože jde o raw pamlsek, měla by kachní krky dostávat štěňata, která už mají s barfováním nějaké zkušenosti.

pamlsek-pro-stenata-barf-natures-menu-kachni-krky

6 kachních krků od Natures Menu stojí 109 Kč a pejsci je vážně milují. Spolehlivě dodáváme po celé ČR.

J-hedvika-pomoc-s-nakupem-na-produkt

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz