Krátké ohlédnutí za rokem 2020, aneb máme vás rádi a do nového roku přejeme vše nej

Právě jsme udělali tečku za rokem 2020. Přelom roku je vždy příležitost k bilancování. Uplynulý rok pro nás znamenal start značky Dejmunej.cz, radost z jejího budování, růst, spoustu cenných reflexí přímo od vás i řadu vlastních nápadů. Za všechno jsme rádi a do budoucna se díváme s optimismem.

Jaký byl začátek

Na začátku léta 2020 jsme startovali obchod Dejmunej s myšlenkou (a přáním), že každý pejsek si zaslouží žít přirozeně a zdravě. Čerpali jsme z výzkumů, které ukazují, jak mají Češi rádi své domácí mazlíčky, čím je krmí a co všechno jsou pro ně ochotni udělat. Résumé? Významná část lidí chce svému pejskovi udělat dobře, dávat mu zdravou stravu a to, co je pro ně přirozené. To je výborná zpráva.

Sami pejsky chováme dlouhé roky. Za tu dobu jsme toho vyzkoušeli opravdu hodně, až jsme nakonec před lety začali krmit stylem BARF. To je zkratka bones and raw food, případně biologically appropriate raw food).

Obchod jsme postavili na sortimentu, se kterým máme jen ty nejlepší osobní zkušenosti – ať jde o značky MUSH Vaisto, Natures Menu, PerNaturam, Terra Pura nebo Bohemia Pet Food. Kromě „bohemky“ je to všechno vlastně zboží, které nikde jinde v České republice neseženete. Vedle BARFu pro dospělé psy jsme do nabídky zařadili i speciální raw krmiva pro štěňata. Řada z nich se velmi rychle vyprodala a to nás nesmírně potěšilo.

Co na nás máte rádi

Jedna věc jsou předpoklady, druhá realita. Milujeme pejsky i lidi. V praxi to pro nás znamená naslouchat, pozorovat a na základě toho se zkoušet měnit k lepšímu. Postupem času se ukázaly/potvrdily tyto důležité věci:

  1. BARF krmiva a doplňky stravy i vitamíny od nás dělají pejskům dobře (a moc jim chutnají).
  2. Lidé na nás oceňují, že se jim věnujeme, odborně radíme a společně vybíráme to nejvhodnější krmivo.
  3. Nevíme o nikom, kdo by nabízel tak rychlou a spolehlivou dopravu mraženého krmiva pro psy po celé ČR i v parném létě.
  4. Většinu krmiv pro psy z naší nabídky nenajdete v žádném jiném obchodě.
  5. Nemusíte obcházet různá řeznictví, abyste nakoupili všechny potřebné druhy masa. U nás nabízíme kompletní sortiment jak pro přípravu vlastního domácího BARFu (= maso + doplňky stravy a vitamíny), tak pro krmení kompletními krmivy.

Co jsme se naučili

K podnikání patří i změny a poctivé zamyšlení nad tím, co a jak zlepšit. Co konkrétně to znamená v naší praxi?

  1. Řada lidí nás žádala o dopravu zdarma. Výsledek? Zavedli jsme ji pro všechny objednávky nad 1100 Kč. Ale nejen to. V dopravě zdarma je započítán i speciální termobox na mražená krmiva.
  2. Na ceně opravdu záleží. Dokonce víc, než jsme si původně mysleli. I proto jsme pro všechny nákupy nad 1100 Kč začali nabízet slevu 2 % a pro nákupy nad 2000 Kč dokonce 3 %. Máme i speciální program pro chovatelské stanice, který brzy rozšíříme i pro další skupiny zákazníků.

Často slýcháme námitku, že za 119 Kč za kilogram BARF krmiva (taková je cena při koupi 10 kg chovatelského balení Vaista) se dá pořídit výrazně víc masa v obyčejném řeznictví. To může být pravda, ale otázkou je jakého masa a jaký to maso má původ. Zakládáme si na tom, že maso v našem BARFu je eticky nezávadného původu a se zvířaty bylo zacházeno s úctou. Jenomže – maso není všechno.

  1. Někdo krmí jen masem, bez doplňků. Barfování ale neznamená dát psovi jen maso, protože to samo o sobě nestačí. I když jsou psi masožravci, k životu potřebují víc než maso. Jinými slovy: když barfovat, tak doporučujeme komplexně. To znamená kvalitní maso a další přísady. Mohou se koupit zvlášť a smíchat, nebo lze koupit hotové kompletní a vyvážené krmivo. Ale krmit jen samotným masem nebude pejskovi dělat dobře a nedoporučujeme to.

A co plánujeme

O nápady u nás není nouze. Jedna věc je o nich mluvit, druhá je realizovat :). Právě v těchto chvílích dokončujeme první video z naší BARF kuchyně. Chystáme také novinky v sortimentu – například norská BARF krmiva VOM nebo interaktivní BARF kalkulačku pro snadnější výpočet krmné dávky.

Do nového roku vám přejeme vše nej

I v roce 2021 se přetrhneme, abyste u nás vy i vaši čtyřnozí kamarádi byli spokojeni. Jsme moc rádi, že jste s námi. Inspirujete nás. Když s námi sdílíte své postřehy a připomínky, pomáhá nám to. Z povahy věci jsme optimisté, a tak se na to, co přinese rok 2021, těšíme. Přejeme vám i vašim chlupáčům pevné zdraví a děkujeme, že jste s námi!

co-si-mysli-chovatel

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz