Doplňky psí stravy, které jsou absolutním základem pro jejich zdraví

Mezi nejcennější věci na světě rozhodně patří zdraví. To platí pro lidi i psy. Ovlivnit ho můžeme mnoha způsoby. I malé každodenní krůčky mohou přinést naprosto zásadní zvýšení kvality psího života. To znamená, že se pes je veselejší, živější, má lepší imunitu, zažívání – zkrátka má ze života mnohem víc. Důležité je nejen kvalitní krmivo, ale i jeho doplňky a vitamíny. Pojďme se podívat na absolutní základ, který by neměl chybět v žádné misce ani mističce.

Pes je všežravec, nikoli čistý masožravec

Zdravá psí strava se přímo odvíjí od toho, co v přírodě konzumují psí předci, tedy vlci. Cokoli jiného znamená odchýlení od přirozené a miliony let budované rovnováhy. Právě její porušení je pak příčinou celé řady nemocí. A co konkrétně rovnováhu narušuje? Nedostatek nebo naopak nadbytek různých živin (nebo obojí). Právě proto doporučujeme způsob krmení BARF, který je přirozené psí stravě nejblíže. To platí pro štěňata, dospělé psy i psí seniory.

Co tedy pes potřebuje? Nejen maso

V přírodě vlci po ulovení kořisti nejdříve lízají krev, pak sežerou vnitřnosti, části žaludku a střev včetně jejich obsahu. Ten často tvoří zcela nebo částečně strávené rostliny, které jsou bohaté na enzymy, vitamíny, chlorofyl, antioxidanty, minerály a stopové prvky. Až pak přijdou na řadu svaly, šlachy, vazivo a kosti. Kromě toho vlci nepohrdnou ani ovocem a zeleninou. Pes tedy potřebuje mnohem víc než jen maso. Pokud jeho strava není vyvážená, brzy se projeví důsledky nerovnováhy.

Proč v řadě krmiv chybí některé důležité živiny?

Až na výjimky je většina suchých i konzervovaných krmiv připravována tak, že se během výrobního procesu zahřejí na vysoké teploty (někdy i více než 200 ºC). Tím se v nich v podstatě zničí řada důležitých živin. Takové teploty totiž zkrátka „nepřežijí“. Právě proto jsou kvalitní přírodní doplňky stravy tak důležité. Pojďme se na ně podívat.

Nutný základ: oleje a doplněk PerNaturam Komplement

Pokud pes dostává granule nebo konzervy, považujeme za absolutní nutnost přidat k nim některý z olejů (lososový, lněný, konopný nebo z ostropestřce) a pak doplněk PerNaturam Komplement. Pro štěňata a mladé psy je to Komplement Junior, pro dospělé psy Komplement Basis. Olej krmivo jednak nádherně zvláční, ale hlavně se díky němu mnohem snadněji tráví blahodárné živiny obsažené v doplňcích stravy.

Také u BARF krmiv tyto doplňky doporučujeme přidávat, ať už jde o krmiva kompletní, masa pro vlastní recepty nebo sušené směsi. Produkty Komplement doplňují krmiva o látky, které se v mase a zelenině buď nevyskytují vůbec nebo jen ve velmi omezeném množství.

Oleje a Komplement Junior

Štěňata a mladí psi mají kvůli rychlému růstu výrazně vyšší nároky na živiny, minerály i stopové prvky. Komplement Junior právě na to reaguje a obsahuje celou řadu látek, které přísun zajišťují. Sami tento doplněk dlouhodobě dáváme našim psům a výsledky jsou senzační.

Oleje a Komplement Basis

Jak už název napovídá, Komplement Basis je opravdový základ jak pro BARF, tak pro jakékoli jiné způsoby krmení. Také s tímto doplňkem máme už dlouhou řadu let jen ty nejlepší zkušenosti a vřele ho doporučujeme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz