Zdravé kosti a klouby pro všechny psy: masokostní moučka 3x jinak

 

V životě málokdy platí, že jedno opatření vyřeší úplně všechno. Je to pravda i v případě zdravé psí stravy. Je to skládačka z mnoha dílků a může být celkem obtížné se v ní vyznat. Protože právě čtete tyhle řádky, zřejmě vám zdraví vašeho psa není lhostejné a my jsme za to moc rádi. Pojďme se tedy společně podívat na to, co tvoří základ zdravých kostí a kloubů. Tomuto tématu věnujeme druhý díl našeho seriálu o doplňcích psí stravy.

Alfou a omegou je vápník

Psi si, podobně jako lidé, sami neumějí vyrábět vitamíny a minerály. Proto je musejí přijímat ve stravě. Proč je potřebují? Aby se jim dobře žilo. Když hovoříme o kostech, zubech, svalech, srdci a nervovém systému, musíme zmínit jeden zásadní prvek: vápník. Jeho nedostatek se může projevit jako nechutenství, slabost, svalové záškuby či záchvaty, nebo dokonce selhání ledvin či problémy se slinivkou.

Kdy doplňovat psovi vápník

Určitě víte, že my v Dejmunej.cz jsme velkými příznivci krmení přirozeným stylem BARF (bones and raw food). Existuje celá řada kompletních a vyvážených krmiv, stejně tak i masa pro vlastní BARF recepty, které si můžete připravit přesně podle svého gusta.

Klasickými scénáři, kdy pes potřebuje zvýšené množství vápníku, jsou například:

  • Březí a kojící feny
  • Štěňata ve vývinu
  • Pracující a aktivní psi

Pokud svému psovi dáváte kompletní a vyvážené krmivo, pravděpodobně už vápník jako doplněk přidávat nemusíte. Nejlepší vždycky je poradit se s vaším veterinářem.

Masokostní moučka je ideálním zdrojem vápníku a fosforu

V případech, které jsme uváděli výše, velmi doporučujeme jako zdroj vápníku zvolit některou z masokostních mouček od renomované německé značky PerNaturam. V nabídce máme tři druhy:

  1. Klasická masokostní moučka pro psy PerNaturam: je vyrobena ze 100% z mletých masových kostí z hovězího a vepřového a má poměr vápníku a fosforu 2,35:1, 29,4 % hrubého proteinu, 6,4 % tuku a 60 % surového popela.
  2. Čistě hovězí masokostní moučka pro psy PerNaturam: je vyrobena pouze z hovězích masových kostí, má 38,1 % hrubého proteinu, 8,9 % tuku a 46,8 % surového popela.
  3. Jelení masokostní moučka pro psy PerNaturam: alternativa určená zejména pro psí alergiky vyrobená ze 100 % z jeleních masových kostí, má 39,5 % hrubého proteinu, 15,9 % tuku a 38 % surového popela.

Zažívání bez problémů

Psi masokostní moučky PerNaturam skvěle přijímají a netrpí po nich zácpami, protože jsou vyráběné z kostí bohatých na maso. Všechny moučky prodáváme v různých hmotnostních variantách, takže si vybere každý – od majitelů malých pejsků až po velká plemena.

Pokud se potřebujete poradit, dejte nám vědět, těšíme se.

Mohlo by vás také zajímat

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz