Mistryně světa v mushingu Marie Ševelová dává psům TOP DOG Bistro

Když jsme před nějakou dobou představovali novou značku BARF krmiv TOP DOG Bistro, uvedli jsme ji jako krmiva od musherských šampionů. Zakladatelé značky zkrátka potřebovali krmiva pro vlastní psy, kteří byli v pořádném zápřahu – a to doslova. Moc nás těší, že i u nás najdeme špičku ve svém oboru, která svým tažným psům dopřává TOP DOG Bistro. Marie Ševelová z České Lípy.

Ze základního tábora mushingu až na samotný vrchol

Se závoděním Marie začala v roce 2000. V roce pak 2017 získala titul mistryně světa ve scooteringu (pes/psi táhnou člověka na koloběžce), v roce 2019 pak obsadila skvělé druhé místo. Kromě toho se dnes věnuje aktivně také skijöringu (pes/psi táhnou člověka na běžkách). Zkušenosti má s několika plemeny – od sibiřského husky přes aljašského malamuta až po evropské saňové psy. Mushing je doslova její vášní.

Závodů i úspěchů mají Marie i její psi na svém kontě dnes už nepočítaně. Mezi ty nejtěžší akce patřil například 120 km krkonošský dogtrekking Stopou strejdy Šeráka. Víc než 24 hodin na trati už závodníky opravdu prověří. Aby člověk i jeho psi vůbec mohli pomýšlet na účast na takových akcích, je potřeba poctivá příprava a soustavný trénink.  V praxi to znamená vyrazit na trať 3-5x týdně, počasí nepočasí.

Pozorovat svého psa a přizpůsobit se mu

Marie je duší pejskařka a velmi oceňuje souhru zvířete a člověka. Zdůrazňuje, že každý pes je jiný. Má jiné vlohy, jiné preference. Důležitá je správná motivace. Ta se někdy doslova přenáší ze psa na člověka. Proto musher/ka musí svého psa pozorovat a přizpůsobit se mu. Objevit tu nejlepší cestu a jít po ní, rozvíjet psí talent. A když se to pak všechno sejde, je to zkrátka radost. Náročné fyzické výkony vyžadují nejen pečlivé plánování, přípravu a odpovídající čas na regeneraci, ale také kvalitní stravu.

A jsme rádi, že zde přicházíme do hry my a TOP DOG Bistro. Marie o něm říká:

„Jde o kvalitní produkt. Maso je čerstvé, chutná i frfně Orince a zejména na mých štěňatech je naprosto očividný menší odpad. (…) Masem od TOP DOG Bistro krmí dlouhodobě i [musherka – pozn. red.] Indré Daujoriené. (…). Její úspěchy, myslím, mluví za své.“

TOP krmivo i pro vašeho čtyřnohého přítele (dokonce i kočičího)

Z nabídky BARF krmiv TOP DOG Bistro si vybere každý – od špičkových psích atletů až po mimořádně citlivé psí žaludky či alergiky. Pokud s výběrem potřebujete poradit, ozvěte se nám. Rádi pomůžeme a doporučíme i vhodné doplňky stravy.

  • More Beef(hovězí) vhodné pro všechny dospělé psy
  • More Chicken(kuřecí) pro citlivé psy a pro psy, kteří začínají s BARF stravou
  • More Lamb(jehněčí) pro psy s potravinovými intolerancemi
  • More Turkey(krůtí) pro psy s citlivými žaludky a pro psí alergiky
  • More Wild(zvěřina) pro aktivní psy, kteří potřebují přibrat (a pro psy alergické na kuřecí a hovězí maso)
  • More Smell(hovězí dršťky) je lahůdka i pro psy alergické na drůbež
  • Beef and Duck(hovězí a kachní) vhodné pro psy s alergií na kuřecí maso
  • Beef and Rabbit(hovězí a králičí) pro psy s nadváhou a pro psy s alergií na drůbeží maso
  • Chicken for Cats(kuřecí) pro kočky a koťata milující jemnější a lehčí krmiva
  • Beef for Cats(hovězí) pro kočky a koťata, které rády „pořádné maso“

I ke kompletním krmivům doporučujeme podle potřeby přidat i vybrané doplňky stravy.

Top Dpg Bistro BARF krmivo detail

A takhle nádherně krmivo vypadá. V balení najdete zmražené plátky.

Detail krmiva v miskách

Většina lidí, kteří krmí stylem BARF, přidává vybrané ingredience či doplňky stravy i ke kompletním krmivům přesně podle potřeb svých zvířecích přátel.

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz